IoT Apps concept en ontwikkeling

Denkt u dat een app de entree kan zijn naar uw Internet of Things succes? Dat zou zo maar kunnen. IoT oplossingen middels een app besparen vaak fors op hardware kosten en bieden additionele mogelijkhgeden die een oplossing met louter draadloze sensoren ontberen, zoals bijvoorbeeld een optionele interactie met de smartphone gebruiker.

Telecom providers en IoT sensor fabrikanten promoten standaard juist het "traditionele" idee van draadloze sensoren direct gekoppeld aan het Telecom netwerk. Met de extra abonnementen en speciale LoRA of NB-IoT sensoren wordt dan namelijk het geld verdiend.

Phasefour ontwikkelt apps, die op de achtergrond data verzamelen gebruik makend van de rijke set aan sensoren die een smartphone tegenwoordig standaard aan boord heeft, of eventueel verbinding zoekt, via Bluetooth met sensoren in de buurt, en de data verstuurt via de bestaande 3G, 4G of later 5G data verbinding van de smartphone zelf.

Spannend is welke rol de gebruiker speelt. Die kan passief zijn, - hij merkt er niets van - , of actief, - in bepaalde situaties vult de gebruiker gegevens aan, of grijpt hij in. Teveel mogelijke scenarios om te beschrijven en mogelijk interessant om nieuwe business mogelijk te maken of efficiëntie te verhogen.

Neem vrijblijvend contact op. Wij denken graag mee.

Onze aanpak

Na een intake sessie bespreken we de business opportunities in relatie tot de toepassing van IoT en bepalen we samen de aanpak die past bij uw industrie, ideëen en cultuur. We zorgen dat we de doelen goed helder krijgen en brengen kennis over IoT toepassingen in. Na de eerste ontwerpstappen gaan we praktisch aan de slag en leveren we werkende versies op met incrementele verbeteringen. Zo houdt u controle over de voortgang, worden voortschreidende inzichten meegenomen en blijven de risico's beperkt.

Neem nu contact op

Guus van Knippenbergh
IoT & Mobile Expert, Senior Consultant
PhaseFour
Eindhoven
T: +31 40 2960040