Bluetooth Mesh Apps en Cloud services

PhaseFour ontwikkelt mobile apps en cloud services zoals 'Mesh as a service' voor provisioning, configuratie en management voor bediening en 'passieve' interactie met Mesh netwerken. We werken 100% volgens de Bleutooth Mesh SIG standaard zoals gedefinieerd door de Bluetooth standard body.

Mesh netwerken worden al jaren toegepast, volgens standarden zoals Zigbee, WLAN IEEE 802.11s en ook middels proprietary Bluetooth Mesh oplossingen (b.v. Casambi). En met succes, met name in verlichting en home automation maar ook in diverse industriële toepassingen.

Een uitgebreide en duidelijke uitleg over de werking van Bluetooth Mesh SIG (Standard Interest Group) vind je op Itellicht.org

In 2019 heeft de Bluetooth Standard body (SIG) de specificaties uitgegeven voor Bluetooth Low Energy Mesh. Steeds meer bedrijven, waaronder Apple, Google, Intel, Xiaomi, Alibaba etc. sluiten zich bij dit initiatief aan. Naast de goed ontworpen standaard en de reputatie van de Bluetooth Standard Interest Group (SIG) die zal zorgen dat veel geschikte hardware beschikbaar komt, opent deze standaard ook de deur naar communicatie met de omgeving uit een groep die nu al uit miljarden devices bestaat, waaronder met name de smartphones. En dat, zonder dat een bridge of specifieke gateway nodig is. PhaseFour verwacht dat de Bluetooth mesh standaard uitermate belangrijk zal voor IoT en IIoT toepassingen, zoals de Bluetooth standaard dat was en nog steeds is voor mobiel.