Buienradar.nl komt met 1e Nederlandse Android applicatie

ARNHEM - Buienradar.nl is de eerste Nederlandse website met een Android applicatie. Android is het nieuwe mobiele besturingssysteem van Google. De eerste telefoons die Android ondersteunen worden deze maand in de winkel verwacht.

De Buienradar applicatie werd ontwikkeld door het Eindhovense bedrijf PhaseFour en biedt naast de actuele radar beelden ook actuele satelliet beelden. "We proberen de buienradar aan een zo breed mogelijk publiek aan te bieden op een zo breed mogelijke manier. Android is wederom een mogelijkheid om mobiel onze weergegevens te raadplegen" zegt Edwin Rijkaart van Buienradar.nl.

De applicatie is te installeren via de Android Market. Dit is een online winkel voor allerlei applicaties voor de Android telefoons. De buienradar applicatie is via de market gratis te installeren. De applicatie is de eerste door Google goedgekeurde Nederlandse app.

"Ook op Android telefoons hoort Buienradar natuurlijk beschikbaar te zijn. Het was kort dag maar het is dan net gelukt.", zegt Guus van Knippenbergh van PhaseFour uit Eindhoven, "Het ontwikkelen voor Android viel ons niet tegen en het is duidelijk dat Android meer vrijheid biedt dan we op de mobiele telefoon gewend zijn."