Low Bandwidth Internet

PhaseFour verzorgt IoT (Internet of Things) oplossingen gebaseerd op vele mogelijke internet verbindingen afhankelijk van de case. Dat kan een fixed ethernet verbinding zijn, of via 2G/3G, maar meestal betreft het Low Bandwith verbinding, hetzij met de mast van een telecom operator, hetzij met een of ander hub, hetgeen ook een mobiele telefoon kan zijn. Hieronder vindt u Een korte toelichting per standaard.

NB-IoT
Internationaal het meest gebruikt, in Nederland in opkomst. Geboden door Vodafone, Tmobile en Tele2. Kenmerkend zijn laag stroomverbruik, data niet extreem beperkt, goedkope hardware, betrouwbaar, en beschikbaarheid bij meerdere telecom providers.

LTE-M
Lijkt op NB-IoT maar minder gebruikt, in Nederland geboden door Vodafone, KPN, Tele2 en Tmobile (test).

LoRa
Extreem laag energie verbruik, en extreem begrensd in data. Eerste Low Bandwidth technologie van Telco in Nederland, geboden door KPN. Ook geschikt voor opzetten open of eigen netwerk.

Sigfox
Extreem laag energie verbruik, en extreem begrensd in data. Eerste Low Bandwidth technologie in Europa, geboden door Sigfox en partners.

Bluetooth Low Energy
Bluetooth Low Energy (BLE) wordt met name ingezet als standaard draadloze verbinding, continu of adhoc, tussen "Things" en een hub (tussenstation), zoals een mobiele telefoon, een router, of modem. Vanwege de lage kosten van de hardware en geen abonnements kosten vaak interessant voor lage kosten per device.

Low Bandwidth en PhaseFour
Phasefour verzorgt complete oplossingen van device in het veld, tot aan de data onder uw vingertoppen, van bijdrage aan uw concept tot aan de praktische invulling.

IoT in het algemeen
development
IoT data