IoT development in de praktijk

PhaseFour is de partner voor het ontwikkelen van IoT toepassingen. We zijn gespecialiseerd in het ontwikkelen met connected devices zoals bijvoorbeeld sensoren, beacons, actuatoren,... rechtstreeks gekoppeld aan backend services of in combinatie met mobile apps. Wij werken voor startups en grotere bedrijven.

Goed schaalbare backendoplossingen spelen hierbij doorgaans een belangrijke rol. We beperken ons niet tot het vezamelen van big data, maar denken met u mee over de meerwaarde van aansturing van connected devices, en de mogelijkheden die verdergaande interactie voor u kan betekenen.

Devices

In de IoT wereld zijn de “devices” vaak klein, hebben een laag energiegebruik en zijn meestal draadloos gekoppeld aan internet. Gebruikte draadloze technieken zijn veelal “low bandwidth”, zoals LoRa, NB-IoT en LTE-M, en worden nu in de markt gezet door de Telecom bedrijven. De markt is jong en de verscheidenheid aan mogelijkheden groot, zodat het kiezen van de optimale oplossing niet altijd makkelijk is. Phasefour adviseert en verzorgt eventueel ook de sourcing van de hardware en eventueel aanpassingen aan de embedded sotware.

Hubs

Voor de internet verbinding wordt ook vaak gebruik gemaakt van intermediaire hubs, draadloos via Bluetooth Low Energy of bijvoorbeeld Zigbee. Het meest voorkomende voorbeeld hiervan is een mobile app, die veelal in de achtergrond draait, en al dan niet adhoc zorgt voor de benodigde internet verbinding van het in de buurt zijnde device.

Backend oplossingen

Phasefour ontwikkelt schaalbare backend oplossingen met Google Cloud, Microsoft Azure of Amazon Web Services, alle met specifieke IoT voorzieningen gericht op goedkope, schaalbare oplossingen voor doorgroei naar hoge data rates met opslag en verwerking van grote hoeveelheden data. De opslag en verwerking van data is een belangrijke factor voor de schaalbaarheid. Wij zijn dan ook goed thuis in de diverse opslagmogelijkheden die deze platformen bieden.