App Development

PhaseFour werkt aan diverse mobile internet ventures en heeft hiermee vergaande ervaring en kennis opgebouwd, zowel voor B2C als B2B toepassingen.

Mobile development

  • App ontwikkeling (IOS en Android)
  • Ontwikkeling van en integratie met bestaande internet backend services, cloud services, social media

IOT design en development

  • Sensor integratie (LoRa, NBIoT, BLE)
  • App ontwikkeling (b.v. met background services voor het uitlezen van sensors op de smnartphone of externe sensors)
  • Ontwikkeling van en integratie met internet backend services en cloud services (Google Cloud, AWS, Azure IoT hub)


Alles in één hand in nauwe samenwerking met uw organisatie, of specifieke onderdelen ingevuld door een van onze specialisten, onder uw regie.

Strategie en concept
PhaseFour stelt zich op als kritische sparring partner. Basis is de ervaring van meer dan 10 jaar lange betrokkenheid bij diverse mobile en internet ventures. Zoals met Ebuddy (messaging) die we in 2007 overhaalden om een app te laten bouwen, die na doorontwikkeling in huis, in 2010 de mijlpaal van 100 mln downloads bereikte. Of met Buienradar (weer) dat in Nederland een van de eerste succesvolle mobile web toepassingen was. Meer cases.

Technische realisatie
PhaseFour ontwikkelt native mobile apps op basis van de beschikbaar gestelde Software Development Kits (SDK's) van respectievelijk Apple en Google. Voor de ontwikkeling van backend services werken we standaard met open source oplossingen. Dit in tegenstelling tot veel mobile developers die kiezen voor een eigen ontwikkel platform, zoals bijvoorbeeld Service2media met M2Active, of voor een platform van derden zoals b.v. PhoneGap, U betaalt dus ook alleen voor onze toegepaste parate kennis, en niet voor afschrijvingen op eerdere investeringen, en u krijgt niet te maken met een ontwikkelplatform lock-in.

De smartphone en andere connected devices brengt internet steeds meer in verbinding met de fysieke wereld om ons heen. Wat dat voor uw business kan betekenen bespreken we graag met u.